NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA CAMPUS 2003-2005

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA CAMPUS – IFJÚSÁGI SZÁLLÓ

2003-2004

A Nyíregyházi Főiskola megnövekedett hallgatói létszáma szükségszerűvé tette a kollégiumi férőhely-kapacitás bővítését. PPP konstrukció keretében valósult meg a Campus Stadion úttal határos területrészén egy új, 427 fő befogadóképességű, főleg kétágyas szobákat magában foglaló, előregyártott építési technológiával készülő, magas komfortfokozatú diákszálló épülete.

Az épületegyüttes összes alapterülete: 7.200 m2

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA CAMPUS – 1200 FŐS KOLLÉGIUM FELÚJÍTÁS

2003-2005

A 70-es évek elején, előregyártott paneles technológiával épült, 1200 férőhelyes, 4 lakótömböt és kiszolgáló területeket magában foglaló épületegyüttes szolgáltatási színvonala messze elmaradt az ezredfordulón méltányos elvárásoktól. A felújítás, belső funkcionális átrendezés, szolgáltatási kapacitás bővítés és az épületegyüttes teljes építészeti arculatváltásával járó átépítése magántőke bevonásával készült el, az üzemeltetést is PPP konstrukció keretei között végzik.

Az épületegyüttes összes alapterülete: 18.000 m2

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA CAMPUS – TANULMÁNYI ÉPÜLET FELÚJÍTÁS

2006-2008

Az integrációs folyamatban elért eredmények, a megvalósult, illetve a folyamatban lévő fejlesztések indukálták, a Főiskola legrégebbi, több mint 30 éves Tanulmányi épületének rekonstrukciós és bővítési igényét, amely után az épületegyüttes az új épületek infrastruktúrájával kompatibilis oktatási központtá válhatott. Az előregyártott technológiával épített panelépület külső megjelenésében is átalakult, 80-as években ráépített magastető elbontásra került, építészeti arculata illeszkedik az új fejlesztések hangulatához.

Az épületegyüttes összes alapterülete: 23.000 m2

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA CAMPUS – KODÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT

2006-2007

A Tanulmányi épület rekonstrukciós és bővítési koncepciójának kiemelt jelentőségű területe – az északi átriumudvar beépítésével és a térkapcsolatok kiépítésével megvalósuló – multifunkcionális Kodály – terem. Az új beépítésű épületrész a Főiskola oktatási, kulturális, művelődési és működési feltételeinek minőségét emelő, stratégiai terület. A projekt megvalósulása hiányt pótló fejlesztés a Főiskola működése és Nyíregyháza Város rendezvényi infrastruktúrájának tekintetében.

Az épületegyüttes összes alapterülete: 1.500 m2

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA CAMPUS – KÖRELŐADÓ REKONSTRUKCIÓ

2006-2008

A Hallgatói és Információs központ és a Tanulmányi épület között elhelyezkedő, belső térképzése után Körelőadónak nevezett épületrész belső terei felújításra,  homlokzata – az életveszélyes kopolit üvegfal elbontása után – átépítésre került. Az épület földszintjén a HIK épületben elhelyezkedő központi könyvtár bővítése valósult meg.

Az épületegyüttes összes alapterülete: 5.000 m2

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA CAMPUS – KERT ÉS TÉRRENDEZÉS

2000-2008

A Nyíregyházi Főiskola Campusán az új beruházások és az épületkorszerűsítési munkák mellett jelentős tér és kertrendezési beruházások valósultak meg. Átépítésre került a Tanulmányi Épületre rávezető, gazdag és értékes növényállománnyal rendelkező Főtér. A belső út és parkolóhálózat fejlesztése elkészült, az utcafronti kerítések elbontásával a Campus mindenki számára átjárható, demonstrálva a Nyíregyházi Főiskola nyitottságát.

Megbízó: Nyíregyházi Főiskola – Strabag MML Kft

Összes alapterület: 56000 m2

Beruházási költség: 6 milliárd Ft