Cégtörténet

A B5 Építészstúdió Kft. 2005-ben alakult Balázs Tibor építész vezetésével. Az irodaalapítók mindegyike hosszú éveket dolgozott a Bán Ferenc Ybl-díjas építész vezette „A” Stúdió ’90 Kft-ben, ahol a kiváló mester oldalán hallatlanul progresszív légkörben pallérozódott a szakmai tudás.

Az ott eltöltött évek alatt számos állami, önkormányzati és magántőkéből megvalósuló, az építészet teljes szegmensét átfogó fejlesztési feladat kidolgozásában vehettünk részt – csoportmunkában vagy önálló alkotóként.

A B5 Építésziroda alkotóközössége által az elmúlt több mint 20 évben felhalmozott kapcsolati tőke integrálásával, pályázatokon való eredményes részvétel eredményeként jelentős projektek generáltervezői és építészeti tervezési munkáit végzi a cég, amely kiegyensúlyozottan, nyereségesen prosperál, nincsen adó és köztartozása.

Az iroda alapfilozófiája: minden tekintetben átgondolt, kiérlelt, előremutató esztétikai színvonalú, költséghatékony és környezettudatos alkotások létrehozása – függetlenül a feladat nagyságrendjétől. Egy fejlesztés sikerességének záloga, a közreműködő felek korrekt és alkotó kapcsolata, ezért irodánk a projekt indítástól az átadásig folyamatos és intenzív kapcsolatot tart fenn a fejlesztési munka minden fontos szereplőjével.

Nyíregyházán és a megyében jelentős kulturális, művészeti és oktatási középületek, társasházi és családi házak megvalósításában közreműködött a B5 Építészstúdió, általános szakmai és társadalmi elismertséget szerezve.

Kiemelkedőn értékes partnereink, megbízóink között tudhatjuk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatot, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatát, a Nyíregyházi Főiskolát, Ibrány Város Önkormányzatát, a Vagép Zrt -t, a Nobilis Zrt-t, a Group-Volumetric Kft-t és Törökszentmiklós Város Önkormányzatát.

A projektet komplex megvalósításában állandó közreműködő partnereink pályázatíró irodák, szakági tervezőirodák, jogi irodák és széles referenciával rendelkező kivitelező vállalatok. A pályázat előkészítési, tervezési és társtervezői kooperációs tevékenységek hatékonyságát jogtiszta szoftverek, szisztematikusan felépített számítógépes hálózat segíti.

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK

A B5 Építészstúdió által jegyzett alkotások építészeti, design arculatának kialakításában vezető szerepe van Balázs Tibor építész-vezető tervezőnek, akinek munkásságát számos alkalommal találták elismerésre méltónak.

 

SZAKMAI ELISMERÉSEK

2001    Pro Architektúra díj a Kodály Zoltán általános iskola tervezéséért

2003    Csonka Pál emlékérem a Nyíregyházi Főiskola HIK épület tervezéséért

2008    Az év akadálymentes épülete megosztott I. díj az Esély Centrum (volt Báthory laktanya rekonstrukciója) tervezéséért

2009    FIABCI – PRIX D’EXCELLENCE AWARD 2009 – PUBLIC SECTOR

Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség – Világ Legjobb Középülete 2009 építészeti nívódíj a Nyíregyházi Főiskola Campus ingatlanfejlesztése tervezéséért

 

TÁRSADALMI ELISMERÉSEK

2001    Nyíregyháza Város Millenniumi Emlékérme

2009    Nyíregyházi Főiskola Tiszteletbeli Polgára

2009    Nyíregyháza Város Művészeti Életéért Barzó Endre díj