NYÍREGYHÁZA – SPANYOLKERT, A1-A2-B1-B2 LAKÓÉPÜLETEK -ÉPÍTÉS ALATT 2009-2011

A Spanyolkert Kft. Magyarországon és az anyacégen a Group-Volumetric-en keresztül, Európa számos országában nagy tapasztalatokkal és referenciákkal rendelkező ingatlanfejlesztő társaság. A Nyíregyháza-Örökösföldön lévő több hektáros saját tulajdonú telek beépítéseinek fejlesztési programja összeállítását az általános ingatlanfejlesztési lehetőségek, a helyi,  reprezentatív felmérés tanulságai és a mai gazdasági-piaci helyzet határozta meg. A Fejlesztő a telített ingatlanpiacon a többé-kevésbé megszokott és kiismerhető projektektől elütő, friss szellemű fejlesztéssel kíván megjelenni.

Az egyes épületek megjelenését, tömegalakítását a belső térszervezési struktúra és a választott modernista gondolkodásmód együttesen formálta.

A Beruházó szakítani kívánt a zárt középfolyosóra szervezett alaprajzi rendszerrel és a szabadonálló épületeknél jól alkalmazható, a belső homlokzati felületeket is természetes fényhez juttató átriumos térszervezés alkalmazása mellett döntött. Ily módon a függőleges közlekedési magból nyitott folyosókon, hidakon tárhatók fel a szabadon mozgatott épülettömegben, a kétoldali homlokzattal rendelkező lakások.

Az újszerű térszervezési struktúra eredménye, hogy a teremgarázs szint tömbbelső felé néző oldalaihoz a terep felhízik, melynek eredményeként a földszinti lakások többsége kertkapcsolattal telepíthető.

Az építménymagasság adta paraméterek között az épületek egyes tömegei felmagasodnak, ahol a nyíregyházi lakáskínálatban szinte ismeretlen penthouse lakások ideálisan kialakíthatók. A területfejlesztés első két ütemében változatos nagyságban és alaprajzi kialakításban 176 lakás, ugyanennyi parkolóhely megépítését és a csatlakozó telekrészek kertépítészeti kialakítását tervezi a Beruházó.

 

Megbízó: Spanyolkert Kft

Összes alapterület: 14800 m2

Beruházási költség: 3 milliárd Ft