NYÍREGYHÁZA-SÓSTÓGYÓGYFÜRDŐ – 4 CSILLAGOS SZÁLLODA 2014

Az épületegyüttes két tömegből áll. A déli oldalon a földszintes, egy emeletes konzolos épületrészt Bán Ferenc Kossuth és Ybl díjas építész alkotása. Az északi oldalon álló földszintes, 2 emeletes épületrészt Gajdos Zoltán építész tervezte. A tervezési feladat összegzése az, hogy a meglévő épületegyüttes átalakításával és bővítésével egy közel 60 szobás, 3 vagy 4 csillagos besorolásra alkalmas szálloda épület valósuljon meg.

 

A szálloda foglaljon magában wellness részt, konferencia és szekciótermet, főzőkonyhát étteremmel és reggeliző helyet. A szállodai szobák mindegyike rendelkezzen fürdőszobával és a szükséges kényelmi és funkcionális komforttal. Az épületegyüttesben kerüljön kialakításra legalább 25 szobánként legalább 1-1 lakosztály, nappali és két hálószobával. Az összes szobához szükséges erkélyfelületet biztosítani. A telken belül ki kell alakítani a szobaegységek számával megegyező parkoló felületet. A szálloda kertjében készüljön egy többfunkciós sportpálya – teniszpálya mérettel, grill-terasz, gyermekjátszótér is. Az épületegyüttes új építészeti megjelenése tükrözze a modern építészet stílusjegyeit, legyen egyedi, a homlokzatképzési anyaghasználatot az igényesség jellemezze.

A tervezési program optimális megvalósításának érdekében a jelenleg meglévő épületegyüttes egyes elemeit el kell bontani.

 

A szobaegységek kialakítása az északi szárnyban a meglévő helyiségosztáshoz igazodik, átalakítás csak az új fürdőszobákat érinti. A földszint és 1. emeletes épületrészben a fő tartószerkezet osztásához igazodva az emeleten normál szobák, az emeletráépítésben lakosztályok, a záró szinten fitnesz terek kerülnek kialakításra. A szálloda éttermi, konferenciafunkciója az északi szárny földszintjén létesül, csatlakozva az új kialakítású főzőkonyhához. A wellness rész új építésű, földszintes bővítmény, amely tömeg a szálloda gazdasági funkciójú területrészeit is magában foglalja. A szálloda főbejárata az új, csonka gúlaformával gazdagított és hangsúlyozott déli szárnyban van. Az 58 szobás szálloda parkoló felületei a telek utcafronti és az északi és déli oldalán biztosított úgy, hogy a parkoló osztás a meglévő, beállt növényzet elemeinek elhelyezkedését figyelembe veszi. Az új sportpálya a jelenlegi sportpálya helyén készül.

 

Megbízó: NYÍR-ÉP-SZÉP Kft

Összes alapterület: 3800 m2

Beruházási költség: 1,2 milliárd Ft